"Cu noi cucereşti lumea afacerilor!"

   

PROIECTE 2019

”Educație interculturală - respect pentru cultura și tradițiile popoarelor” - proiect internațional bazat pe parteneriate între unități de învățământ din județul Prahova și unități de învățământ din regiunea Cernăuți, Ucraina. În cadrul acestui proiect, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiești a încheiat parteneriat cu Școala Medie Voloca din Ucraina. Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală, prin derularea de activităţi privind promovarea culturii, valorilor şi tradiţiilor, stimularea creaţiei culturale şi artistice în România şi Ucraina. În cadrul proiectului, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2019, s-a desfășurat, la Ploiești, TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ ŞI POEZIE, ediția a II-a, sub deviza PRIETENIE ŞI COOPERARE ÎN DOMENIUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DE PERFORMANŢĂ.
Parteneriat

”Formarea personalului școlii pentru dobândirea de competențe antibuling, în context European”, proiect Erasmus+,2019-1-RO01-KA101-061845, prin care se va realiza formarea a 21 de persoane, timp de 5 zile in Italia, Massa, în 3 fluxuri câte 7. Grupul țintă este format din echipa managerială, responsabilii compartimentelor funcționale – secretar șef și contabil șef, dar și profesori de la toate disciplinele.
Procedura de selectie profesori 2019
Anunt selectie profesori
Acord partE101

”Formarea profesioniștilor in industria ospitalității”, proiect Erasmus+, 2019-1-RO01-KA102-061752 - are ca grup țintă 53 de elevi de la clasele a XI a, liceu zi și anul III, școala profesională. Dintre aceștia, 14 de la specializarea Tehnician în Turism și 15 specializarea Tehnician în Gastronomie vor merge în mobilitate în Spania (Granada) pentru un stagiu de practică de 3 săptămâni, iar 14 elevi de la școala profesională (7 bucătari și 7 ospătari), vor efectua aceeași perioadă de stagiu în Cipru ( Paphos). Pe parcursul mobilităților, elevii vor fi asistați și ajutați de către 6 profesori însoțitori.
Procedura de selectie elevi 2019
Anunt selectie Vet
Acord parinti

”Curriculum în dezvoltare locală adaptat contextului european”, proiect finanțat prin fondurile EEA GRANTS, 2018-EY-PCVET-R2-0003, prin care se va reliza curriculum în dezvoltare locală, pentru clasa a XI a, domeniile Economic, Comerț și Turism și va implica o vizită de studiu în Norvegia (Oslo) pentru 12 profesori de specialitate, un professor de limba engleză și un reprezentant al agentului economic. Proiectul implică și participarea unui agent economic, partener de practică, Mika Travel, Ploiești.
Procedura de selectie-Oslo 2019
Proiect SEE
Proiect Norvegia

• TURTUCAIA

În perioada 5-6 iunie 2019 un grup de elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Municipiul Ploiești s-a deplasat în Bulgaria. Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Municipiul Ploieștiși Liceul „Iordan Iovkov”, Tutrakan/ Turtucaia, Bulgaria au încheiat Protocolul de Înfrăţire între cele două unităţi şcolare, la 5 iunie 2019, prin semnarea unui parteneriat internațional. Obiectivul fundamental al înfrăţirii este promovarea spiritului de prietenie, colaborare şi bună vecinătate între România şi Bulgaria, prin lărgirea şi diversificarea acţiunilor organizate în comun în domeniul educaţiei şi culturii, fiind mobilizate cadrele didactice şi elevii celor două instituții de învățământ. Protocolul urmărește consolidarea dimensiunii europene a educației prin încurajarea cooperării transnaționale dintre instituțiile partenere, promovarea multiculturalismului, a cooperării și mobilității în domeniul educațional, oferind participanților posibilitatea de a face schimb de experiență, de a descoperi elemente comune și distincte în diversitatea culturală, socială și economică a fiecărei țări implicate. Înălţarea Domnului şi Ziua de pomenire a Eroilor Neamului Românesc au fost omagiate de elevii și cadrele didactice ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Municipiul Ploiești prin depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Tutrakan și la Mausoleul Sfântul Gheorghe, situat în centrul Plevnei și ridicat în onoarea soldaților din Armata Rusă, respectiv Română.În Războiul de Independență au luptat 66.000 de militari români, care s-au jertfit, căzând eroic pe câmpurile de luptă.

• ROBO MANAGER

•“Rădăcini românești”
Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești marchează 100 de ani de la Marea Unire prin plantarea a 100 de stejari, care vor sugera generațiilor următoare însemnătatea legăturii puternice dintre trecut, prezent și viitor, sâmbătă 3 noiembrie 2018, în Parcul Municipal Vest Ploiești, prin proiectul “Rădăcini românești”.
-Rădăcini românești
-Insigna proiectului
-Afiș
-Eticheta
-Activități

Festivalul Internațional al Educației, FiEDU 2019
22 de cadre didactice și conducerea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” Municipiul Ploiesti iau parte și anul acesta la Festivalul Internațional al Educației, FiEDU, ajuns deja la a IV-a ediție.
Felicitări organizatorilor și instituțiilor implicate în acest nobil demers, al cărui scop este susținerea și dezvoltarea actului educational din țara noastră!
    FIEDU-2019
   

        ARGO Open - Competitiție Internațională de Dezbateri, găzduită de CEVM
        ARGO DEBATE
Cel mai mare club de dezbateri din România, ARGO DEBATE își desfășoară și în acest an evenimentul ARGO Open, ediția a VIII-a, în cadrul Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Municipiul Ploiesti.
Felicitări organizatorilor și succes tuturor echipelor!
   Director, Prof. Lupu Simona
Galerie foto
    Activităţi EAThink2015